PENTUJA


*******
Typy on ultrattu kantavaksi! 

Pentujen syntymä sijoittuu joulukuun puoliväliin ja luovutusikä on helmikuun puolivälissä.

Yhdistelmä täyttää kultaistennoutajien PEVISA- terveysvaatimukset.

Linkki yhdistelmän sukutauluun:

https://jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx?RekNoE=FI26176/18&ReknoI=FI23012/16

*******

Yhdistelmä sai alun ajatuksen tasolla maaliskuussa 2023, kun rohkenin kysyä Ewartin Liisalta Roopen käyttöä Typylle syksyn juoksuista. Taustaa Roopen ihastelusta on jo pidemmältä aikaa, mutta maaliskuisissa yhteistreeneissä sain vahvan fiiliksen, että tässä se oikea uros nyt olisi tuleviin pentusuunnitelmiin! Ja fiilis tästä on vain vahvistunut siitä eteenpäin. Kiitos Liisa kun mahdollistit Roopen käyttämisen suunnitelmiin!

Typy on luonteeltaan rauhallinen, harkitsevainen ja tarkka työskentelijä. Pientä draama queen -moodia on myös nähtävissä toisinaan, mutta siitä päästään yli kun selkeästi kerrotaan mikä on tehtävän todellinen tarkoitus. Kokeiden tulokset tai tuloksettomuus kohdentuu enemmän minun omaan koetilanteessa jännittämiseen, siitä ei voi Typyä niinkään moittia.

Roope on Liisan kuvaelman mukaan samaan aikaan työnarkomaani ja samalla kotioloissa sylikoira. Se on aktiivisessa käytössä erilaisissa jahdeissa ja tittelit sekä tulokset useammasta metsästyskoirien lajista kertoo sen monipuolisista taipumuksista. Aivan ihana uros luonteeltaan ja ominaisuuksiltaan kaiken kaikkiaan!

Pennuista odotetaan tulevan aktiivisia metsästyskavereita, jotka sopivat myös muihin harrastuslajeihin. Molemmat vanhemmat on rauhallisia ja tasapainoisia perusluonteeltaan, mutta vauhtia varmasti tulee pennuilta löytymään. Ne tullaan tämän vuoksi myymään vain harrastaviin tai metsästäviin koteihin.


TYPYROOPEKommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit